Bramborové šišky se strouhanou houskou

½ kg studených brambor vařených, 5 lžic hrubé mouky, 1 lžíce jemné krupice, sůl, 1 vejce nebo 2 žloutky, sádla a strouhané housky podle potřeby

Z přísad připravíme obvyklým způsobem bramborové těsto, vyválíme váleček asi 3 cm v průměru, zploštíme jej, nakrájíme na dílky asi 1 cm široké, zaoblíme a uvaříme v osolené vodě asi 8 minut. Na pekáči osmahneme na sádle strouhanou housku a dobře okapané šišky v ní promícháme. Nakonec ještě v troubě opečeme.

Podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu k dušenému hovězímu masu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>