Bramborové knedlíky s krupicí

5 středně velkých vařených brambor, 5 lžic hrubé mouky 8 lžic jemné krupice, 1 lžička soli, 2 vejce, 5 lžic mléka, 3 lžíce tekutého vychladlého másla

Vejce rozšleháme metlou, osolíme, přidáme tekuté máslo a mléko. Do mísy dáme krupici, mouku, prolisované brambory, polijeme směsí vajec a vypracujeme těsto. Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20 až 25 minut.

 

Bramborové knedlíky s krupicí II

½ kg vařených brambor studených, hrst jemné krupice, 1 lžička soli, ½ kg hrubé mouky, 1 vejce, ½ lžíce másla, 22 tvrdší žemle

Brambory prolisujeme, posypeme moukou smíchanou s krupicí, osolíme a spojíme vejcem. žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle a vychladlé zapracujeme do těsta. Utvoříme podlouhlé knedlíky a vaříme je asi 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>