Peciválky

½ kg vařených brambor, 15 dkg polohrubé mouky, sůl, 1 vejce, mléka podle potřeby, mletý mák, cukr, máslo

Z přísad uděláme obvyklým způsobem těsto, vyválíme je, nakrájíme 1 ½ cm široké pruhy a nařízneme je tak, aby se utvořil kostky. Pečeme na nepomaštěném plechu po obou stranách dorůžova. Upečené dokrojíme, dáme do mísy, polijeme horkým mlékem, přiklopíme poklicí a protřeseme. Ponecháme asi 2 minuty, přebytečné mléko slijeme a peciválky posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>