1 kg vařených brambor, 30 dkg vařeného nebo dušeného masa, 2 lžíce másla, asi ½ kg rajčat, sůl, 1 šálek mléka, 2 vejce
Brambory a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Maso hrubě usekáme. Ohnivzdornou mísu vymastíme a vrstvíme do ní brambory, maso, rajčata; každou vrstvu osolíme. Vložíme do předehřáté trouby, a jakmile se začne pokrm péci, přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými vejci a upečeme dočervena. Povrch během pečení pokapeme máslem.
Brambory zapečené s rajčaty a masem II
1 kg vařených brambor, 30 dkg vařeného nebo pečeného masa, 1 cibule, 2 lžíce tuku, ½ kg rajčat, 1 malá cibule, strouhaná houska, sůl, 1 šálek mléka, 2 vejce
Brambory nakrájíme na plátky, maso jemně usekáme, rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na polovině tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme 4 lžíce strouhané housky a společně osmahneme. Do ohnivzdorné mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata, každou vrstvu posolíme a posypeme strouhanou houskou s cibulí. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše pokapeme tukem a dáme do předtopené trouby péci. Jakmile se pokrm počne péci, přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými vejci a pečeme asi ½ hodiny. Podáváme se saláty.
Zanechat komentář