3 větší rajčata, 1 lžička másla, ½ malé cibule, 1 lžička usekané petrželové natě, 2 větší vařené brambory, 1 žloutek, 1 až 2 lžíce strouhané housky, ½ lžičky soli, 1 bílek, strouhaná houska, olej na smažení
Na másle podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná, drobně nakrájená rajčata, petrželovou nať, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Pak tuto kaši z rajčat přendáme do misky, přidáme žloutek, ustrouhané brambory a zahustíme jemně prosátou strouhanou houskou. Na prkénku utvoříme váleček asi 3 cm silný, zploštíme jej a nakrájíme 1 ½ cm široké dílky. Zaoblíme je, obalíme v rozšlehaném bílku, ve strouhané housce a usmažíme. Hotové dáme okapat na papírový ubrousek. Podáváme s opečenými makaróny, promíchanými s petrželovou natí.
Zanechat komentář