Kapusta smažená

1 kapusta, sůl, 2 až 3 vejce, hladká mouka, strouhaná houska, olej na smažení

Kapustu uvaříme do poloměkka, necháme ji okapat nebo po rozebrání listy vymačkáme. Vykrojíme košťál a část silných žeber listů, listy položíme dva na sebe a okraje ohneme, aby měl tvar. Obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhané housce. Smažíme při středním žáru, hotové dáme okapat na papírové ubrousky. Podáváme s dílky citrónu nebo s tatarskou omáčkou.

Příloha: dušené brambory.

Obměna: do strouhané housky k obalení přidáme strouhaný sýr.

Poznámka: kapustu můžeme smažit obalenou v rozšlehaných vejcích, v řídkém vaječném těstě, nebo v jiné bílé omáčce jako jinou zeleninu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>