Papriky plněné dušené

8 stejně velkých paprik

Náplň: 1 lžíce másla nebo sádla, 40 dkg masa (mleté vepřové a hovězí), 1 vejce, 1 malá cibule, 4 lžíce rýže, sůl, pepř

Na omáčku: 80 dkg rajčat, 2 lžíce másla nebo sádla, 1 malá cibule, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, trochu cukru, kousek citrónové kůry, ½ bobkového listu

Příprava omáčky: na polovině másla podusíme nakrájenou cibuli. Jakmile začne žloutnout, přidáme na plátky nakrájený rajčata, koření, sůl, cukr a dusíme mírně podlité. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme ji k rajčatům. Dusíme společně asi ¼ hodiny. Zatím připravíme náplň.

Příprava náplně: na tuku osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a po chvíli přidáme opranou spařenou rýži a společně podusíme. Po odstavení z plotny přimícháme vejce.

Papriky omyjeme, u stopky skrojíme, jádřinec vykrojíme a semena vyklepeme. Vnitřek osolíme, naplníme a přiklopíme dokrojeným víčkem se stopkou. Vložíme je do kastrolu, zalijeme prolisovanou omáčkou a dusíme na mírném ohni přikryté asi 3ú4 hodiny.

Příloha: dušená rýže.

Obměna: omáčku zjemníme šálkem smetany se lžičkou polohrubé mouky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>