Salát z pečených paprik

Asi 8 velkých paprik, olej, vinný ocet nebo citrón, sůl, 2 stroužky česneku

Omyté papriky opečeme po všech stranách na plotně nebo v troubě, zabalíme je do ubrousku nebo pokropíme studenou vodou a oloupeme. Vyjmeme semena a papriky nakrájíme na proužky. Připravíme marinádu z oleje, octa a česneku se solí. Papriky v marinádě promícháme a necháme asi ¼ hodiny uležet.

Podáváme k masu nebo jako pomazánku na chléb.

Obměna: místo česneku dáme 2 menší cibule nakrájené na tenké proužky.

Poznámka: marinády děláme malé množství.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>