Bramborové těsto na švestkové knedlíky

1/3 litru prolisovaných vařených brambor, 2 vejce, 1 lžička másla, 1 lžička soli, asi 8 lžic mléka, hrubé mouky podle potřeby, 1 kg švestek, máslo a tvaroh

Do mísy dáme prolisované brambory, přidáme nahřáté máslo, vejce, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme tužší těsto a tvoříme knedlíky jako v předchozích předpisech. Vaříme je asi 6 až 8 minut, podáváme s máslem, tvarohem a cukrem. V jižních Čechách se podávají švestkové knedlíky s mletým mákem a sádlem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>