Lívance

35 dkg polohrubé mouky, sůl, 1 dkg droždí, ½ l mléka, 1 lžíce másla 1 lžíce cukru, 1 vejce, olej na pečení

Z mléka odebereme půl šálku, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a uděláme kvásek. Ostatní mléko ohřejeme, aby bylo vlahé, osolíme, přidáme cukr, vejce, dobře rozšleháme, přilijeme kvásek a zamícháme mouku. Těsto dáme na teplo kynout. Jakmile bude asi o polovinu, pečeme lívance. Podáváme potřené švestkovými nebo borůvkovými povidly a sypeme tvarohem.

Podáváme teplé.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>