Řezy mandlové

14 dkg másla, 14 dkg cukru, 14 dkg loupaných mandlí, vanilka, 7 dkg hladké mouky, ze 3 bílků sníh

Poleva: 14 dkg moučkového cukru, 3 žloutky, vanilka nebo vanilkový cukr

Máslo třeme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme strouhané mandle, tuhý sníh a zaprášíme moukou. Směs naplníme do dortové nebo podlouhlé formy silně vymaštěné máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme při středně silném ohni asi 30 minut. Příprava polevy: žloutky s prosátým cukrem do husté pěny. Hotovou polevu natíráme na vlahý moučník, rychleji oschne.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>