ovoce je po zelenině nejbohatším zdrojem vitamínů a nerostných látek, které v něm v neztenčeném množství zůstávají, pokud je syrové, čerstvé a nedělené.
V naší kuchyni jsou od pradávna v oblibě moučníky plněné ovocem, ať jsou pečené, vařené nebo smažené. K celé řadě těchto moučníků, jako k lívancům, palačinkám, omeletám, svítkům lze podat ovoce podle potřeby jen posypané cukrem, nebo smíchané s mlékem, smetanou či jogurtem.
Samotné čerstvé omyté ovoce podáváme po obědě se sytou moučnou přílohou.
V zimním a jarním období nahrazujeme čerstvé ovoce zmrazeným. Vyrábí se v několika různých úpravách a je nutné si vybrat tu, která k přípravě ovocného dezertu vyhovuje. Ovoce nesmí roztávat na vzduchu. Při normální teplotě roztaje za 2 až 3 hodiny.
Zanechat komentář