Bílá krycí rosolová omáčka

Poměr: ¾ litru světlého hovězího vývaru nebo vývaru ze slepice, 6 dkg hladké mouky, 7dkg másla, asi 1/16 litru smetany, sůl, pepř, ¼ litru rosolu, event. asi 3 dkg želatiny.
Do omáčky můžeme přidat 2 dkg oloupaných žampionů nakrájených na plátky.

Postup: Připravíme si z mouky a másla světlou jíšku, podlijeme ji buď hovězím vývarem (viz recept č. 626), nebo vývarem ze slepice (viz recept č. 632), přidáme nakrájené žampiony a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Omáčku procedíme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a do horké přidáme želatinu namočenou ve vodě, nebo přilijeme studený tekutý rosol (viz recept č. 84).
Omáčky používáme k polévání drůbežích a telecích medailonků, drůbežího masa, galantin apod.

1 litr omáčky.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>