Hlávkový salát se smetanou

Poměr: 3 hlávky salátu, ¼ litru šlehačky nebo kyselé smetany, šťáva z půlky citrónu, trochu soli a cukru a trošku jemně rozsekané pažitky nebo kopru.

Postup: Hlávkový salát očistíme, opereme a na lístky rozdělený nebo na dílky nakrájený dáme do misky. Do hrnečku nalijeme smetanu, přidáme ostatní přísady, dobře vše promícháme a na připravený salát nalijeme.
Jako přílohy ho používáme tak, jak je uvedeno v předchozím předpise. Kromě toho jej můžeme také podávat jako samostatný pokrm s chlebem, namazaným máslem.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>