Poměr: 40 dkg červené řepy, 20 dkg jablek, 1 malá cibulka, lžička nastrouhaného křenu, trochu kmínu, soli a cukru, 1/8 litru oleje a 1/16 litru octa nebo citrónové šťávy.
Postup: Červenou řepu omyjeme, oloupeme, jemně nastrouháme, dáme do misky a přidáme omytá, neoloupaná a na hrubším struhadle nastrouhaná jablka, drobně nakrájenou cibulku, trochu kmínu, jemně nastrouhaný křen, osolíme, pocukrujeme a zamícháme. Olej a citrónovou šťávu nebo ocet dáme do hrnečku, dobře prošleháme, nalijeme na salát a lehce promícháme.
Podáváme k vařenému hovězímu masu, k sekané pečeni, ke karbanátkům, k francouzským bramborům apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář