Brukvový salát

Poměr: 60 dkg mladé jarní brukve, 1/16 litru octa (pokud možno vinného) nebo citrónové šťávy, 1/8 litru vody, 2 lžíce oleje, trochu soli a cukru.

Postup: Brukev oloupeme, nastrouháme na jemné nudličky a vložíme do misky. Do hrnečku dáme koření, vodu, ocet, a olej, dobře promícháme a nalijeme na nakrájenou brukev. Hotový salát necháme v chladu asi půl hodiny stát.
Podáváme k pečenému a smaženému masu, k pečeným rybám apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>