Poměr. 50 dkg kyselého zelí, asi 1/16 litru vody, 3 lžíce oleje, 5 dkg šalotky, trochu cukru a soli, kmín, trošku zelené petržele nebo kopru, popř. jedno jablko a trochu láku ze zelí.
Postup: Kyselé zelí na drobno překrájíme a zamícháme s jemně usekanou cibulkou. Do hrnečku dáme lák ze zelí, vodu, cukr, sůl, tlučený kmín, trošku rozsekané petržele nebo kopru a olej, dobře promícháme a marinádou zelí polijeme. Nakonec můžeme do salátu přimíchat oloupané a nastrouhané jablko.
Salát z kyselého zelí podáváme k pečenému vepřovému masu, k vařenému uzenému masu, k sekané pečeni, ke karbanátkům, k smaženému filé, k luštěninám apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář