Salát z rajčat s cibulí

Poměr: 60 dkg rajčat, 6 dkg cibule, 1/10 litru octa, 1/10 litru vody, 2 lžíce oleje, trochu soli, cukr, pepř nebo paprika a pažitka.

Postup: Tvrdší omytá popř. oloupaná rajčata nakrájíme na tenká kolečka, dáme do misky a posypeme jemně rozsekanou cibulkou. Z ostatních přísad si připravíme marinádu, nalijeme ji na rajčata, opatrně promícháme a ihned podáváme.
Tento salát podáváme jako přílohu k dušeným, pečeným a smaženým masům, drůbeži, rybám, huspenině, tvarohu apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Důležité: Z některých uvedených salátů můžeme připravit míchané zeleninové saláty. To znamená, že dva nebo tři druhy hotových salátů spojíme.

Velmi vhodné jsou tyto zeleninové směsi:

Jarní zeleninový salát

Připravíme si salát z hlávkového salátu, salát z rajčat a salát okurkový, smícháme dohromady a můžeme zalít kyselou smetanou.

Jihoslovanský zeleninový salát

Připravíme si salát z čerstvých paprik a salát z rajčat a oba pak promícháním spojíme.

Maďarský zeleninový salát

Připravíme si okurkový salát a salát z čerstvých paprik a oba saláty promícháme.

Štítky:  , , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>