Pažitková omáčka

Poměr: 15 dkg základní majonézy, 1 včerejší žemle, 1/8 mléka, 1 natvrdo uvařený žloutek, lžíce octa, trochu soli a pepře, několik kapek vorčesterské omáčky a lžíce jemně nasekané pažitky.

Postup: Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme, dáme do hrnečku, zalijeme ji mlékem a necháme půl hodiny stát. Potom žemli trochu vymačkáme a současně se žloutkem ji prolisujeme žíněným sítem. Prolisovanou směs dáme do misky a za stálého míchání postupně přidáváme majonézu a všechno ostatní. Nakonec lehce přimícháme nasekanou pažitku. Je-li zapotřebí, rozředíme omáčku mlékem nebo vodou.
Podáváme ji k teplé a studené šunce, k teplému vařenému hovězímu žebru, k pečeným, vařeným a smaženým rybám, k vařené a smažené zelenině, k vařeným vejcím a k vařeným novým bramborům.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>