Tatarská omáčka

Poměr: 20 dkg majonézy základní, 2 lžíce octa (pokud možno estragonového), lžička hladké hořčice, zcela málo bílého pepře a soli, několik kapek vorčesterské omáčky a 2 lžičky kořenité směsi (viz recept č. 119).

Postup: Do misky dáme majonézu, vše ostatní postupně přidáme a vařečkou dobře promícháme. Je-li zapotřebí, rozředíme omáčku trochou vody nebo bílého
vína.
Podáváme ji k teplým i studeným rybám vařeným, pečeným i smaženým, ke korýšům, k teplým i studeným masům pečeným po anglicku, k smaženým masitým pokrmům k vařené a smažené zelenině, k smaženým sýrům, k vařeným vejcím. Používáme jí také do některých salátů.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Důležité. Nemáme-li potřebné přísady k zhotovení omáčky podle uvedených předpisů, připravíme si omáčku z majonézy okořeněné (viz recept č. 100). Postačí, když do majonézy přidáme o něco více koření, než do ní patří a podle potřeby ji rozředíme vodou nebo mlékem. Takto upravená omáčka pod názvem majonézová omáčka univerzální se hodí ke všem pokrmům.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>