Poměr: 25 dkg vařené rýže, 15 dkg šunky nebo šunkového salámu, 10 dkg telecí pečeně, 5 dkg uzeného vařeného masa a 10 dkg kyselých okurek, sůl, několik kapek vorčesterské omáčky, trochu citrónové šťávy nebo octa a 30 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.
Postup: Šunku, telecí pečeni a uzené maso nakrájíme na jemné kostičky a dáme do mísy. K tomu přidáme uvařenou rýži, na jemné kostičky nakrájené a lehce vymačkané okurky, sůl, vorčesterskou omáčku, citrónovou šťávu nebo ocet a vše dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu. Odleželý salát upravíme na skleněnou misku a povrch ozdobíme kornoutky ze šunky nebo ze salámu, plněné jemně sekaným rosolem s hlávkovým salátem.
Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář