Vlašský (italský) salát

Poměr: 25 dkg vařených bramborů, 25 dkg šunky nebo šunkového salámu, 20 dkg kyselých okurek,
8 dkg cibule, 10 dkg jablek, trošku soli, pepř, vorčesterskou omáčku a ocet, asi 40 – 45 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.

Postup: Brambory, šunku nebo šunkový salám, cibuli a jablka nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim na nudličky nakrájené lehce vymačkané kyselé okurky. Směs pak osolíme, opepříme, pokapeme vorčesterskou omáčkou, octem a dobře promícháme. Nakonec pak do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na misku a vkusně ozdobíme.
Podáváme a používáme tak jako salát pražský.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>