Americký salát

Poměr: 25 dkg vařených bramborů, 20 dkg šunky, 10 dkg kyselých okurek, 10 dkg v octě nakládaných cibulek, 5 dkg v octě nakládaných baltických sleďů nebo zavináčů, 5 dkg v octě nakládaných hříbků, 3 dkg jader vlašských ořechů, 3 dkg ementálského sýra, trošku soli, pepře, trochu citrónové šťávy nebo octa a 35 – 40 dkg majonézy okořeněné.

Postup: Brambory, šunku, okurky, cibulky, sledě, hříbky, to vše nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. K tomu přidáme nastrouhané ořechy a nastrouhaný ementálský sýr, sůl, pepř, citrónovou šťávu nebo ocet, vše dobře promícháme a pak lehce přimícháme majonézu.
Hotový salát upravíme na skleněnou misku, ozdobíme malými kornoutky ze šunky, hříbky nakládanými v octovém nálevu a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři, nebo používáme k přípravě obložených chlebíčků a k plnění vařených vajec.
Příloha: Bílý chléb, housky, slané tyčinky apod.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>