Žampióny jako ozdoba

Do kastrolu dáme 3 dkg másla, trochu soli, šťávu z jednoho citrónu, osminu litru vody, pokličkou zakryjeme a směs vaříme asi 3 minuty. Malé, tvrdší žampióny (asi ¼ kg) nejdříve pod tekoucí vodou omyjeme, potom odkrojíme třeň a sloupneme kloboučky. Necháme je v prudce se vařící směsi 5 minut povařit. Pak je vyjmeme a vychladlé buď potřeme rosolem, anebo polijeme bílou krycí rosolovou omáčkou. Takto upravené žampióny se hodí ke zdobení pokrmů z ryb, z vajec a z různých paštik.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>