Moskevská vejce

Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, 3 dkg másla, 1 sardel, trochu citrónové šťávy, 1/16 l remuládové omáčky (viz recept č. 123), trochu kaviáru, nakládané červené řepy a zeleného hrášku na zdobení.

Postup: Vejce na tvrdo uvařená nejdříve na špičkách trochu skrojíme, aby až vejce rozpůlíme, jednotlivé půlky pěkně seděly. Pak vejce napříč rozkrojíme na dvě stejně velké půlky a žloutek z nich vyjmeme. Do misky dáme máslo, utřeme je do pěny a přidáme prolisovanou sardel, prolisovaný žloutek, pokapeme citrónovou šťávou a dobře zamícháme. Tuto směs naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a stříkáním vyplníme důlky rozpůleného vejce. Špičku vystříkané směsi ozdobíme kaviárem a ze stran do směsi zastrčíme střídavě 4 hrášky a 4 kostičky vykrojené z červené řepy. Na skleněný talířek nalijeme remuládovou omáčku a posadíme do ní naplněné a ozdobené půlky vejce.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílý chléb.

Pro 1 osobu.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>