Pražská vejce

Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, 8 dkg pražského salátu (viz recept č. 208), 10 dkg na větší plátky nakrájené šunky, 2 lžíce majonézy okořeněné, trochu jemně nakrájené pažitky a 2 kyselé okurky.

Postup: Ze šunky uděláme dva větší kornoutky a naplníme je do tří čtvrtin pražským salátem. Uvařená vejce podél rozpůlíme, vložíme je do naplněných kornoutků žloutkem k salátu. Povrch vejce polijeme majonézou, rozředěnou trochou vody a posypeme pažitkou. Naplněné kornoutky ze šunky upravíme na misku a z obou stran je ozdobíme vějířkem z okurky.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo a bílé víno.

Pro 2 osoby.

Úprava trvá 10 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>