Poměr: 1 na tvrdo uvařené vejce, 8 dkg pražského salátu (viz recept č. 208), 10 dkg na větší plátky nakrájené šunky, 2 lžíce majonézy okořeněné, trochu jemně nakrájené pažitky a 2 kyselé okurky.
Postup: Ze šunky uděláme dva větší kornoutky a naplníme je do tří čtvrtin pražským salátem. Uvařená vejce podél rozpůlíme, vložíme je do naplněných kornoutků žloutkem k salátu. Povrch vejce polijeme majonézou, rozředěnou trochou vody a posypeme pažitkou. Naplněné kornoutky ze šunky upravíme na misku a z obou stran je ozdobíme vějířkem z okurky.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo a bílé víno.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 10 minut.
Zanechat komentář