Rajčata s náplní

Poměr: 6 tvrdších rajčat, trošku soli a pepře, 20 dkg vlašského salátu, 6 plátků debrecínské pečínky nebo šunkového salámu, 1 na tvrdo uvařené vejce, 1 kyselá okurka, zelená petržel a 6 dkg majonézy ke zdobení (viz recept č. 105).

Postup: Větší tvrdá rajčata omyjeme, uprostřed kolmo nožem nařízneme, opatrně rozevřeme půlky tak, abychom je od sebe neoddělili, dužninu trochu osolíme, opepříme a vzniklý klínovitý prostor mezi oběma půlkami naplníme vlašským salátem. K salátu přiložíme kornoutek z pečínky nebo ze salámu, šestinu vejce a vějířek z okurky. Vedle okurky vystříkáme hvězdičku z majonézy ke zdobení. Takto upravená rajčata ozdobíme zelenou petrželí, posadíme je do větších papírových košíčků a upravíme na mísu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: bílé pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>