Marinování ryb podávaných na studeno

K marinování používáme jak ryb sladkovodních, tak ryb mořských, a to vařených, pečených i smažených, buď celých ryb menších, nebo ryb větších, rozdělených na porce. Tepelně připravené a vychladlé ryby vkládáme do hlubších, nejlépe do kameninových nádob a zaléváme je marinádou natolik, aby byly potopeny. Potom je alespoň na den postavíme do chladu, aby odležely. Čím déle se marinovaná ryba proleží, tím je chutnější.
Při úpravě marinovaných ryb je nejdůležitější marináda, která má rybímu masu dodat pikantní a kořeněnou chuť.
Marináda se upravuje různě; z octa nebo citrónové šťávy, vývaru nebo vody, z vína, s přísadou zeleniny, koření, soli, oleje a podobně.
Některé marinády je nutno předem povařit, jiné upravujeme bez vaření. Někdy vaříme rybu v marinádě přímo.
K marinování ryb používáme také často bylinkooctové omáčky.
Složení a úpravu marinády naleznete přímo u jednotlivých receptů.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>