Poměr: Jako u receptu „Závitky z mořského jazyka“, ½ l rosolové majonézy (viz recept č. 104), asi ¼ l tekutého studeného rosolu a 15 dkg tuhého rybího rosolu. Na zdobení dva citróny, hlávkový salát a 4 rajčata.
Postup: Na dno kastrolu nebo okrouhlého plechového tvořítka nalijeme asi 1 cm vysokou vrstvu tekutého studeného rosolu. Když ztuhne, narovnáme do ní na stojato těsně vedle sebe udušené závitky z mořského jazyka. Tvořítko pak dolijeme tekutou rosolovou majonézou a necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na okrouhlou mísu, ze čtyř stran přiložíme hvězdice upravené z citrónu (viz Ozdoby přílohové, čís. 28) a povrch zalitých závitků vkusně ozdobíme vystříkaným rosolem. Mezi citróny položíme hlávkový salát a na něj rozčtvrcené rajče.
Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář