Potřebujeme: V zeleninovém vývaru uvařenou sladkovodní rybu, tekutý rybí rosol a míchanou zeleninu vařenou na kyselo. – Podlouhlé nebo okrouhlé hlubší plechové tvořítko.
Postup: Do tvořítka nalijeme jeden cm vysokou vrstvu tekutého studeného rybího rosolu a necháme ji ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu rosolu pak pokládáme v zeleninovém vývaru uvařené a vychladlé ryby, z nichž jsme odstranili všechny kosti. (Mohou to být ryby sladkovodní, jako candát, štika, kapr, línek apod.) Rybí maso proložíme zeleninou, uvařenou na kyselo, tvořítko dolijeme studeným tekutým rybím rosolem a postavíme do chladničky. Po náležitém ztuhnutí rybí huspeninu z tvořítka vyklopíme, nakrájíme na porce, položíme je na podlouhlou rybí mísu a okraje huspeniny obložíme zeleninovým salátem, např. salátem z čerstvých paprik, salátem z rajčat, celerovým atd.
Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, popřípadě majonéza nebo majonézová omáčka.
Zanechat komentář