Poměr: 1 obyčejný slaneček (mlíčňák), lžíce šlehané smetany nebo jogurtu, lžička octa, 3 dkg jemně nakrájené cibule, 2 lžičky hladké hořčice, trochu pepře, několik kapek vorčesterské omáčky a 1 kyselá okurka.
Postup: Vymáčeného, vykuchaného a očištěného slanečka, zbaveného hlavy a ocasu, rozkrojíme na dvě půlky a vložíme je na dvě hodiny do octové vody. Mlíčí prolisujeme do misky, přimícháme k němu smetanu nebo jogurt, přidáme ocet, cibuli, hořčici, pepř a vorčesterskou omáčku a dobře vše promícháme.
Slanečka z octové vody vyjmeme, osušíme, položíme na skleněnou misku a hořčičnou omáčkou ho polijeme. Povrch slanečka obložíme kyselou okurkou nakrájenou na kolečka.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, pivo.
Pro 1 osobu.
Úprava trvá (bez odležení) 15 minut.
Zanechat komentář