Slaneček v hořčičné omáčce

Poměr: 1 obyčejný slaneček (mlíčňák), lžíce šlehané smetany nebo jogurtu, lžička octa, 3 dkg jemně nakrájené cibule, 2 lžičky hladké hořčice, trochu pepře, několik kapek vorčesterské omáčky a 1 kyselá okurka.

Postup: Vymáčeného, vykuchaného a očištěného slanečka, zbaveného hlavy a ocasu, rozkrojíme na dvě půlky a vložíme je na dvě hodiny do octové vody. Mlíčí prolisujeme do misky, přimícháme k němu smetanu nebo jogurt, přidáme ocet, cibuli, hořčici, pepř a vorčesterskou omáčku a dobře vše promícháme.
Slanečka z octové vody vyjmeme, osušíme, položíme na skleněnou misku a hořčičnou omáčkou ho polijeme. Povrch slanečka obložíme kyselou okurkou nakrájenou na kolečka.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Chléb, pivo.

Pro 1 osobu.

Úprava trvá (bez odležení) 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>