Poměr: 80 dkg krevet, voda, sůl, 6 dkg cibule, 4 kolečka citrónu, 1 bobkový list, trochu tymiánu a zelené petržele, asi 1/16 l octa a 3/10 l tatarské omáčky.
Postup: Do hrnce dáme vodu, sůl, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky citrónu, bobkový list, tymián, zelenou petržel a ocet a vše asi 20 minut povaříme.
Čerstvé živé krevety malým kartáčkem dobře omyjeme, pak je hodíme do vařícího vývaru, vaříme asi 10 – 15 minut a necháme je ve vývaru vychladnout. Z vychladlých krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme maso a střívko odstraníme. Ocásky z krevet pak upravíme na mušle, ozdobíme hlávkovým salátem a citrónem a tatarskou omáčku podáváme zvlášť.
Poznámka: Vařených krevet, a to celých i s krunýřem používáme také ke zdobení různých rybích pokrmů.
Podáváme jako předkrm anebo jako lahůdku.
Příloha: Bílý chléb nebo housky apod.
Pro 4 – 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář