Poměr: 30 dkg zmrazených scampi, 1 litr zeleninového vývaru, zelená petržel, 4 plátky citrónu, popř. 1/8 litru bílého vína, 1/8 litru remuládové omáčky, hlávkový salát a citrón na zdobení.
Postup: Do hrnce dáme zeleninový vývar, přidáme rozsekanou zelenou petržel, plátky citrónu a popř. i trochu bílého vína a přivedeme do varu. Z rozmražených scampi vylomíme nožem první dva až tři červené články ocasního krunýře a pak z něho vytáhneme světlerůžový masitý ocásek. Ocásky nejdříve ve slabě osolené vodě asi 5 minut předvaříme, pak je vyjmeme, na hřbetě podélně nakrojíme a vytáhneme z nich tenké černé střívko. Takto připravené ocásky pak vložíme do zeleninového vývaru a dovaříme je. Celkem vaříme asi 10 – 15 minut. Uvařené, ve vývaru vychladlé ocásky upravíme na skleněnou misku, ozdobíme salátem a na dílky nakrájeným citrónem. Remuládovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako předkrm nebo jako lahůdku.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 2 – 3 osoby.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář