Poměr: 10 větších tenkých plátků šunky, 1 kg francouzského salátu, 10 dkg majonézy ke zdobení (viz recept č. 105), 2 dkg kaviáru a ¼ kg tuhého rosolu.
Postup: Ze šunky uděláme větší kornoutky a naplníme je francouzským salátem. Na náplň vystříkneme z majonézy sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou hvězdičku a ozdobíme ji kaviárem. Ze zbylého salátu upravíme na okrouhlou mísu podstavec a na jeho povrch narovnáme kornoutky ze šunky špičkami do středu. Mezi kornoutky nasypeme jemně rozsekaný rosol. Mezi špičky kornoutků vystříkneme hvězdičku z majonézy a rovněž ji ozdobíme kaviárem.
Podáváme jako předkrm nebo jako jídlo po večeři, hodí se i pro studený bufet.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 10 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář