Příprava husích jater

Z husích jater nejdříve odstraníme sádlo, popřípadě i silnější blánu, a pak vykrojíme nažloutlou část jater v místech, kde byla žluč. Na vnitřní straně každé půlky jater (tj. u srůstu) uděláme menší podélný řez a po obou stranách játra prsty stlačíme tak, aby se nám uvolnily větvičky žilek. Vyčnívající konce žilek uchopíme a opatrně je z jater vytáhneme.
Takto upravená játra vložíme asi na hodinu do mléka, popřípadě zředěného napůl vodou, aby pěkně zbělela. Pak teprve husí játra upravujeme. Husí játra vaříme, dusíme, pečeme, připravujeme z nich medailónky, pěny, paštiky atd. Upravená játra krájíme nožem, namočeným v horké vodě.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>