Poměr: 1 větší tučná husí játra (asi ½ kg), 4 dkg mandlí, 15 dkg husího sádla a sůl.
Postup: Do připravených husích jater zapíchneme sloupnuté, na silné nudle nakrájené mandle, játra vložíme do hlubšího malého kastrolu, zalijeme je horkým husím sádlem a pečeme v troubě asi 30 minut.Upečená játra osolíme a se sádlem postavíme do chladu. (Místo mandlí můžeme do jater zapíchnout také dva až tři celé hřebíčky nebo na nudličky nakrájené lanýže, popřípadě žampióny.) Upečená játra buď nakrájíme na plátky, upravíme n mísu a vkusně ozdobíme, anebo je zalijeme do rosolu. Podáváme ke všem příležitostem.
Příloha: Chléb, husí sádlo, kyselá okurka, zelenina vařená na kyselo, houby nakládané v octovém nálevu apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 50 minut.
Zanechat komentář