Drůbeží pěnový chlebíček

Poměr: 50 dkg drůbežího masa buď pečeného nebo vařeného, popř. zbytky nebo odkrojky z drůbeže, 10 dkg másla, 15 dkg bešamelové omáčky, 1/16 l studeného tekutého rosolu, připraveného bez octa, sůl, trochu mletého bílého pepře a mleté sladké papriky, lžíce koňaku a 2/10 l šlehačky. Podlouhlé plechové tvořítko.

Postup: Z výše uvedeného poměru si připravíme pěnu (stejně jako při úpravě šunkového pěnového chlebíčku s rosolem, viz recept č. 490), kterou pak naplníme do podlouhlého plechového tvořítka a postavíme na led, aby ztuhla.
Ztuhlý pěnový chlebíček vyklopíme na mísu a ozdobíme.
Podáváme ke všem příležitostem.

Příloha: Bílé pečivo a pečivo z lístkového těsta.

Pro 8 – 10 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>