Medailónky z husích jater

Dušená nebo pečená husí játra nakrájíme na plátky asi ½ cm silné a vykrájíme z nich menší kolečka. Odkrojky jater nakrájíme na malé kostičky, vložíme je do pekáče s rovným dnem, zalijeme rosolem a necháme ztuhnout. Poté ztuhlý rosol s kostičkami z husích jater nakrájíme na čtverečky. Kolečka z husích jater přetřeme rosolem, střed každého kolečka ozdobíme plátkem z lanýže a postavíme je do chladu. Takto ozdobené medailónky z husích jater pak posadíme na připravené čtverečky z rosolu a upravíme je na mísu.
Podáváme jako předkrm nebo jako zákusek k čaji a vínu.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>