Masitý chlebíček rosolový

Poměr: 1 uzené vepřové koleno, 1 čerstvé syrové vepřové koleno, 1 cibule, trochu soli, 10 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, bobkový list a trošku tymiánu. Hlávkový salát nebo zelená petržel, popř. ředkvičky na zdobení.

Postup: Uzené a syrové koleno omyjeme, dáme do většího hrnce, přilijeme jen tolik vody, aby kolena byla potopena, přidáme cibuli, sůl a koření a postavíme na oheň. Vaříme pomalým varem tak dlouho, až jsou kolena měkká. To trvá asi 2 ½ hodiny. Poté kolena vyjmeme, kosti odstraníme a maso i s kůží na masovém strojku umeleme. Umleté dáme do misky, přilijeme procezený vývar z kolen a to jen tolik, aby vznikla řidší kašovina. Připravenou kašovinu pak nalijeme podlouhlého hlubšího plechového tvořítka a postavíme do chladu, nejlépe do chladničky. Ztuhlý chlebíček vyklopíme, nakrájíme na porce, vkusně je rozložíme na oválnou mísu a zdobíme hlávkovým salátem, ředkvičkami apod.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Chléb a jemně nakrájená cibule a ocet, nebo křenová omáčka.

Pro 10 až 15 osob.

Úprava trvá s přestávkou 4 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>