Poměr: 1 kg vlašského salátu promíchaného rosolovou majonézou, studený tekutý rosol, mrkev uvařená na kyselo, vařený nebo konzervovaný zelený hrášek. – K obložení plněná rajčata a hlávkový salát na zdobení. – Plechové tvořítko tvaru srnčího hřbetu.
Postup: Tvořítko vylijeme 1 cm vysokou vrstvou rosolu a necháme ji ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu rosolu poklademe do řady tenká kolečka nakrájená z mrkve uvařené na kyselo a mezi ně po obou stranách dáme po jednom zeleném hrášku. Ozdobu pak pokapeme studeným tekutým rosolem, a když přituhla, nalijeme na ni opět asi půlcentimetrovou vrstvu rosolu a necháme ztuhnout. Pak tvořítko doplníme vlašským salátem promíchaným rosolovou majonézou a postavíme do chladu k ztuhnutí. Dostatečně ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na oválnou mísu, obložíme plněnými rajčaty a ozdobíme hlávkovým salátem.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm i jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář