Malá švédská mísa

Potřebné: Salát s majonézou, a to buď vlašský, ruský, berlínský nebo pod., na tvrdo uvařená vejce, šunka nebo šunkový salám, tuhý rosol, hlávkový salát, karafiáty z másla, citrón, očka, kyselý sleď, olejovka, uzený losos nebo matjesový slaneček.

Postup: Na střed ploché, okrouhlé skleněné mísy dáme kopeček salátu s majonézou. Na tvrdo uvařená vejce rozkrojíme na čtvrtky a přiložíme je podélně ze čtyř stran salátu. Ze dvou stran dáme mezi čtvrtky vejce buď kornoutky ze šunky, nebo ze salámu, plněné rosolem. Z druhých dvou stran dáme mezi čtvrtky vejce list hlávkového salátu a položíme na ně karafiáty z másla. Za každou čtvrtku vejce položíme kolečko citrónu. Na jedno kolečko citrónu dáme očka, na druhé řez kyselého sledě, na třetí kolečko dáme olejovku a na čtvrté růžičku z uzeného lososa Nebo řez matjesového slanečka.

Příloha: Chléb všeho druhu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>