Lanč s jablky

Poměr: 2 plátky celozrnného chleba (Knäcke-chléb), 1 dkg másla, 1 větší jablko, 5 dkg okořeněné majonézy, lžíce šlehané smetany nebo jogurtu, 3 dkg protlaku z rajčat, 2 plněné olivy nebo malé kyselé okurky, 5 tyčinek chřestu, trochu salátové marinády, 1 na tvrdo uvařené vejce a buď trochu kaviáru, nebo 3 dkg sardelového másla, hlávkový salát a v oleji nakládaná paprika.

Postup: Na misku nebo talíř dáme plátek chleba namazaného máslem a obložíme jej dvěma plátky čerstvých jablek i se slupkou. Do okořeněné majonézy přimícháme trochu ušlehané smetany nebo jogurtu, jablka jí přelijeme a povrch majonézy mřížkovitě přestříkáme rajčatovým protlakem a ozdobíme olivami nebo okurkami. K tomu pak přiložíme několik tyčinek chřestu marinovaného v salátové marinádě a dvě půlky vařeného vejce, obložené buď kaviárem, nebo plněné sardelovým máslem a ozdobíme hlávkovým salátem a paprikou.
Jako doplněk k tomu podáváme vychlazený jablečný mošt nebo šípkový čaj.

Pro 1 osobu.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>