Lanč se salátem

Poměr: 2 hlávky štěrbáku, olej, citrónová šťáva nebo ocet, sůl, mletý pepř, lžíce medu, 2 větší jablka, 3 banány, 2 pomeranče, 3 kolečka konzervovaného ananasu, 2 čerstvé papriky, 6 dkg jader vlašských ořechů, trochu mleté sladké papriky a zelená petržel.

Postup: Ze štěrbáku odstraníme vnější poškozené listy. Pak jej pod tekoucí studenou vodou dobře opláchneme, vodu z něj vytřepeme, nakrájíme na nudličky a promícháme marinádou, připravenou z oleje, citrónové šťávy nebo octa, soli bílého pepře a medu. Štěrbákový salát pak vložíme do hlubší skleněné misky a bohatě obložíme na plátky nakrájenými neoloupanými jablky, z kterých jsme vykrojili jádřinec, kolečky banánu, plátky pomerančů pečlivě oloupaných, proužky z čerstvé papriky, kousky ananasu a jádry vlašských ořechů. Salát na povrchu posypeme mletou paprikou a ozdobíme zelenou petrželí.
Příloha: Celozrnný chléb, máslo a popř. i sýr.

Pro 4 osoby.

Úprava trvá ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>