Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru světlého (viz recept č. 627), 8 – 10 dkg hrubé mouky, lžíce vody a 1 vejce.
Postup: Prosátou mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, do něho dáme vejce a vodu a zpracujeme v tuhé těsto. Z těsta pak vyválíme tenkou placku, kterou necháme oschnout. Z oschlé placky smetáčkem smeteme mouku, nakrájíme ji na dlouhé pruhy, narovnáme je na sebe a nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme do hovězího vývaru, a vaříme 5 minut. Z tohoto těsta můžeme dělat i čtverečky, které zavařujeme do vývaru stejným způsobem. Chceme-li však, aby vývar byl dokonale čirý, pak nudle nebo čtverečky zaváříme nejdříve do osolené vařící vody a teprve uvařené, scezené a přelité studenou vodou vložíme do vývaru.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář