Hovězí polévka s omeletovými (citátovými) nudlemi

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, 1 menší vejce, asi 1/8 l mléka, 6 dkg hladké mouky, sůl a 3 dkg sádla.

Postup: Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko, a vše promícháme v hladké řídké těsto. Z těsta upečeme v pánvi n rozpáleném tuku tenké omelety. Upečené stočíme, stočené nakrájíme napříč na stejnoměrné širší nudle a pak je vkládáme do jednotlivých porcí vývaru těsně před podáváním. (Nakrájené omeletové nudle jsou v polévce chutnější, osmažíme-li je trochu na tuku.)

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>