Hovězí polévka s vaječnou sedlinou

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru světlého, nebo vývaru z masoxu, 1/16 litru mléka nebo sladké smetany, 2 žloutky, 1 vejce, sůl, zelená petržel (2 dkg másla na vymazání tvořítka).

Postup: Do hrnečku nalijeme mléko nebo smetanu, přidáme sůl, žloutky, vejce, dobře směs rozkvedláme, přidáme jemně nakrájenou zelenou petržel, směsí naplníme připravené tvořítko (viz „Všeobecné pojednání“) a ve vodní lázni pomalu vaříme asi ½ až ¾ hodiny. Uvařenou sedlinu vyklopíme, prochladlou nakrájíme a vkládáme do jednotlivých porcí vývaru až před podáváním.

Důležité: Do vaječné směsi můžeme také přimíchat asi polévkovou lžíci bešamelové omáčky, a přidat buď 3 dkg na kostičky nakrájeného drůbežího masa, nebo šunky anebo 3 dkg podušené zeleniny. Pak teprve směs v připraveném tvořítku ve vodní lázni vaříme.

Pro 6 ososb.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>