Hovězí polévka s piškotovým svítkem

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru světlého nebo hnědého, popř. vývaru z kostky masoxu, 5 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 2 dkg másla, sůl (2 dkg másla na vymazání a trochu mouky na vysypání tvořítka).

Postup: Z bílků ušleháme sníh, do kterého zlehka přimícháme žloutky, mouku a sůl. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Těsto stejnoměrně rozetřeme na připravenou pánev nebo plech a v mírně teplé troubě pečeme asi 20 minut. Další postup viz „Všeobecné pojednání“ č. 679.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>