Poměr: 1 ½ litru rybího vývaru (viz recept č. 634), vařené mlíčí, 15 dkg vařeného rybího masa, 1/16 litru mléka, 1 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 3 dkg másla, 1 žloutek, sůl, trochu pepře a muškátového květu a zelená petržel.
Postup: Z 1 dkg másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem, zavaříme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme mléčnou jíšku, žloutek, sůl, koření, jemně rozsekanou zelenou petržel, umleté rybí maso a vše dobře promícháme. Lžičkou tvoříme ze směsi malé nočky, vkládáme je do kastrolu, přelijeme horkou osolenou vodou a necháme je na okraji plotny asi 5 minut stát.
Vařené mlíčí nakrájíme, dáme do vývaru a před podáváním rybí polévky vložíme do každé jednotlivé porce připravené nočky.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář