Polévka z ovesných vloček (šlemová)

Poměr: 1 ½ litru vody, 10 dkg ovesných vloček, sůl, 3 žloutky, ¼ litru mléka nebo smetany a 8 dkg másla.

Postup: Vločky vložíme do studené vody, postavíme na oheň a vaříme asi 30 – 35 minut, tj. tak dlouho, až jsou měkké. Pak je scedíme a sítem prolisujeme nebo na strojku umeleme, dáme do kastrolku, podlijeme vývarem z vloček, krátce povaříme a osolíme, přidáme máslo, zjemníme žloutky rozkvedlanými v mléce nebo ve smetaně a podáváme.

Pro 6 osob.

Úprava trvá ¾ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>