Polévka brzlíková

Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé připravené z vývaru ze zeleniny (viz recept č. 637), polovina telecího brzlíku (asi 20 dkg), 3 dkg másla, sůl, mletý pepř a pažitka nebo zelená petržel. Vložka: houskové knedlíčky (viz recept č. 674).

Postup: Brzlík nejdříve namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Pak jej asi 5 minut povaříme ve slané vodě, vyjmeme, odblaníme, popřípadě odstraníme chrupavčité části, nakrájíme jej na kostičky a na másle krátce podusíme. Podušený brzlík pak vložíme do základní polévky bílé, přidáme pepř, podle potřeby osolíme a ještě trochu povaříme. Do hotové polévky přidáme jemně nasekanou pažitku nebo zelenou petržel. Před podáváním vložíme do polévky houskové knedlíčky.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 50 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>