Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé připravené z vývaru ze zeleniny (viz recept č. 637), polovina telecího brzlíku (asi 20 dkg), 3 dkg másla, sůl, mletý pepř a pažitka nebo zelená petržel. Vložka: houskové knedlíčky (viz recept č. 674).
Postup: Brzlík nejdříve namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Pak jej asi 5 minut povaříme ve slané vodě, vyjmeme, odblaníme, popřípadě odstraníme chrupavčité části, nakrájíme jej na kostičky a na másle krátce podusíme. Podušený brzlík pak vložíme do základní polévky bílé, přidáme pepř, podle potřeby osolíme a ještě trochu povaříme. Do hotové polévky přidáme jemně nasekanou pažitku nebo zelenou petržel. Před podáváním vložíme do polévky houskové knedlíčky.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 50 minut.
Zanechat komentář